facebook facebook facebook

MUŞ BAROSUNDA “AVUKAT HAKLARI UYGULAMALARI” EĞİTİMİ VERİLDİ

TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TBB Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu’nun moderatörlüğünde 6 Kasım 2021 tarihinde Muş Barosu avukatlarına yönelik olarak Muş’ta gerçekleştirilen “Avukat Hakları Uygulamaları” Eğitiminde TBB AHM Üyeleri Av. Ramazan Çakmakcı ve Av. Şenol Yücesoy eğitmen olarak görev aldılar.

Eğitim seminerimiz avukatların üzerlerinin, çantasının, otomobilinin, konutunun ve bürosunun aranması, avukatların adliye ve cezaevi girişlerinde aranması, avukatlara hakaret, tehdit, saldırı vb. hak ihlallerinde yapılması gerekenler, ceza yargılamasında avukatın uğradığı haksızlıklar karşısındaki hakları, avukatın yargının demokratikleşmesindeki rolü gibi birçok konu katılımcılardan gelen sorulara verilen yanıtlar ile avukatların yaşamış oldukları olaylar üzerinden uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Eğitimimiz katılımcılar tarafından da beğeniyle karşılandı.

Türkiye’de ilk kez 1998 yılında İstanbul Barosunda kurulan Avukat Hakları Merkezinin kurucularından olan eğitmenimiz Av. Ramazan Çakmakcı 1998 yılındaki ilk kuruluş çalışmalarına ilişkin bilgileri katılımcılara aktarmış, kuruluş dönemine ait raporların ve o dönemdeki başvurulara ait bilgilerin birer örneğini Muş Barosu AHM Başkanına iletmiştir.

Eğitimde ayrıca TBB AHM Meslek İçi Eğitim Dokümanının basılı ve güncellenmiş hali tüm katılımcılara dağıtılmıştır.

TBB AHM adına eğitime katılan başkanımızı ve üyelerimizi birer plaket ile onurlandıran Muş Barosu Başkan Yardımcısı Av. Yücel Demirel ve Muş Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Ömer Taşdemir'in şahsında eğitim seminerimize katılan tüm avukatlara ve Muş Barosuna teşekkür ediyoruz.

Avukat Hakları ihlalleri nerede yaşanıyor olursa olsun bu ihlaller tüm avukatlara yönelik demektir. Mesleki birliğimizin ve dayanışmamızın güçlenmesi için yürüttüğümüz bu çalışmanın Muş Barosu avukatlarınca beğeniyle karşılanması bizler için ayrı bir mutluluk olmuştur.

TBB AHM’nin bu eğitim çalışması ile TBB AHM, Ankara, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'dan sonra Muş ilinde de meslektaşlarımızla buluşmuş oldu.

Mesleki kamuoyumuzun bilgisine sunarız


Türkiye Barolar Birliği
Avukat
Hakları Merkezi