facebook facebook facebook

HATAY BAROSU STAJYERLERİNE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN “AVUKAT HAKLARI” SEMİNERİNDE TBB AVUKAT HAKLARI MERKEZİ EĞİTİM DOKÜMANI KULLANILDI

Hatay Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından 10.09.2021 tarihinde Hatay Adliyesi konferans salonunda Hatay Barosu Stajyer Avukatlarına “Avukat Hakları Merkezinin Amacı ve Avukat Hakları” konulu bir seminer gerçekleştirilmiştir.
Seminerde TBB AHM Eğitim Dokümanı slayt sunumlarında kullanılmış ve dokümanın bir örneği basılı olarak stajyer avukatlara dağıtılmıştır.
TBB AHM Başkanı ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu ve TBB AHM Genel Sekreteri Av. Ramazan Çakmakcı imzasıyla hazırlanan eğitim dokümanı TBB AHM sitesinden aşağıdaki linkten dileyen baroların ve avukatların yararlanması için açık erişim olarak yayınlanmıştır. Eğitim dokümanımız mevzuat değişikliklerine göre güncellenmiş bulunmaktadır.

https://d.barobirlik.org.tr/2020/20200713_ahmyayin.pdf

Seminere Hatay Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Vedi Yücetaş, üyeleri Av. Enver Özdemir, Av. Z. Çağatay Cebeci, Av. Cansu Durdu ve Av. Hasan Kaan Özdemir katıldı.
Seminerde sunumu Hatay Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Vedi Yücetaş yaptı.
Av. Vedi Yücetaş sunumunun başında; TBB AHM’ne çalışmaları ve hazırlamış olduğu eğitim dokümanı için teşekkürlerini sunmuş ve konuşmasında; “Barolar, kendilerine kanunen verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü olup, Avukatlık onurunun ve meslek düzeninin korunmasını, meslekin adalet amaçlarına uygun olarak bağlılık ve onurla yapılmasını sağlar. Barolar bu görevi bünyesinde bulunan Komisyon ve Kurullarla birlikte kolektif bir çalışma ile yerine getirir. Bunlardan biri de Avukat Hakları Merkezidir. Bunun yasal dayanağı da Avukatlık Kanunu 95/4’ tür. Maddesinin son cümlesinde “mesleğe ve meslek mensuplarına yönelik hak ihlâllerine karşı avukatlık mesleğini ve meslektaşlarını savunmak, bu konularda her türlü yasal ve idarî girişimde bulunmaktır. Bizler de Hatay Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak her zaman meslektaşlarımızın yanındayız. Unutmayın Savunma susarsa Vatandaşın nefesi kesilir.” demiştir.
Hatay Barosu Başkanı Av. H. Cihat Açıkalın ve yönetim kurulu üyelerine, Staj Kuruluna bu eğitim konusunda aldıkları karar ve Hatay Barosu Avukat Hakları Merkezine seminer sunumları için teşekkür ederiz.

Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi