facebook facebook facebook

AVUKAT HÜSEYİN YAMA'NIN KATİLİ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA MAHKÛM EDİLDİ.

İstanbul Barosuna kayıtlı meslektaşımız Avukat Hüseyin Yama mesleki faaliyeti nedeniyle uğradığı silahlı saldırı sonucunda 11.07.2019 tarihinde hayatını kaybetmiş ve bu vahim olay üzerine TBB Avukat Hakları Merkezi olarak menfur saldırıyı lanetleyerek ilgili tüm kişi ve kuruluşları her geçen gün artarak devam eden avukata yönelik şiddeti durdurmak için sorumluluk almaya davet etmiştik.

TBB Avukat Hakları Merkezi'nin saldırıya ilişkin açıklaması için aşağıdaki linke tıklayınız.

https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/avukat-huseyin-yama-cinayetini-lanetliyor-ve-avukatlara-yonelik-siddetin-durdurulmasi-icin-herkesi--80760

Yaklaşık iki yıl süren yargılama sonucunda İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi 26/05/2021 tarihli celsede sanık Mehmet Sabri Kılıç’ı, tarafı olduğu hukuki uyuşmazlıkla ilgili olarak uzlaşacağı gerekçesiyle Avukat Hüseyin Yama’yı işyerine çağırdıktan sonra silahıyla öldürmesi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etmiştir.

Mahkeme ayrıca meslektaşımızın kamu görevi gördüğü bir sırada öldürülmesi nedeniyle cezadan takdirden indirim yapılmasına yer olmadığına da karar vermiştir.

Saldırının olduğu ilk andan katilin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı son ana kadar süreci kesintisiz olarak ısrarla takip eden, Avukat Hakları Mücadelesinin en ön safında mücadele ederek Avukat Hüseyin Yama'nın kanını yerde bırakmayan bu önemli kararın alınmasında emekleri bulunan meslektaşlarımıza ve adaleti tecelli ettiren hakimlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bir Avukat katilinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edilmesi kararını avukatın yaşam hakkının korunması bağlamında caydırıcı bir etki yaratacağı için önemli ve değerli buluyoruz.

Meslek şehidimiz Av. Hüseyin Yama'ya Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.

Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi