facebook facebook facebook

TBB AVUKAT HAKLARI MERKEZİNİN GİRİŞİMİ İLE AVUKATLAR COVİD 19 AŞISINI ÖNCELİKLİ OLARAK YAPTIRTMAYA BAŞLADI

TBB Avukat Hakları Merkezinin "Öncelikli Aşılanma Hakkı, Avukat Hakkıdır" diyerek başlattığı girişim sonucunda, avukatlar Covid 19 öncelikli aşı grubu içerisine alınmış ve ilk etapta 40 yaş üzerindeki avukatların aşılanmasına başlanmıştır.
Aşı hakkımızın alınabilmesı için 2020 yılından itibaren yürütülen süreç aşağıdaki linklerden takip edilebilir.

1-TBB Avukat Hakları Merkezinin avukatların Covid 19 aşısından öncelikli yararlanması için hazırladığı rapor ve talepleri TBB Yönetim Kuruluna sunulmuştur.
https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/avukatlarin-koronavirus-asisinda-oncelikli-grup-icerisine-alinmasi-icin-saglik-bakanligina-basvuruld-81541

2-TBB AHM'nin aşıda öncelikli olma hakkına ilişkin raporu ve talepleri TBB Yönetim Kurulunca oybirliği ile kabul edilmiştir.

3- TBB Yönetim Kurulunun kabul kararı doğrultusunda TBB tarafından 25/12/2020 tarih ve 21740 sayılı yazı ile Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunulmuştur.

4- Meslektaşlarımızın aşı planlamalarının hakim ve savcılarla birlikte yapılmasına yönelik TBB'nin yazılı talebi 01/04/2021 tarih ve 9187 sayılı yazı ile Sağlık Bakanlığına bir kez daha iletilmiştir.
https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/meslektaslarimizin-asi-planlamalarinin-hakim-ve-savcilarla-birlikte-yapilmasina-yonelik-yazili-taleb-81698

5- TBB Başkanı tarafından Adalet ve Sağlık Bakanları ile sürekli görüşmelerde bulunulmuş, talebimiz konusunda yoğun ve ısrarlı bir ikna süreci yürütülmüştür

6- Bu gelişmeler devam ederken avukatların yaş gruplarına göre listelerinin hazırlanarak TBB'ne gönderilmesi 07/04/2021 Tarih ve 2021/18 Nolu Duyuru ile Barolardan talep edilmiştir.
https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/duyuru-202118-81707

7-Avukatların aşılanmada öncelikli grup içine alınmasının kısa, sürede başlayacağı haberi mesleki kamuoyumuza duyurulmuştur.
https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/avukatlarla-ilgili-asilamanin-kisa-sure-icerisinde-baslayacagi-bilgisi-alinmistir-81736

8-Avukatların öncelikli aşılanma grubuna alınarak aşılamanın başlatıldığı, TBB tarafından meslektaşlarımıza SMS ve TBB internet sitesi vasıtasıyla duyurulmuştur.
https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/asi-programi-81753

Mesleki Kamuoyumuzun bilgisine sunarız.

TBB Avukat Hakları Merkezi