TBB AVUKAT HAKLARI MERKEZİ ANKARA BAROSUNUN "TEK ADLİYE" TALEBİNE DESTEK VERDİ
Başkent Ankara Adliyelerinin 10 farklı bölgeye taşınması, Ankara Barosu'na kayıtlı avukatlar ve Türkiye Barolar Birliği tarafından tepkiyle karşılanıyor.
Ankara Barosu'na kayıtlı avukatlar ve Türkiye Barolar Birliği, farklı binalarda hizmet veren mahkemelerin tek bir binada toplanmasını istiyor.
Bu nedenle 15 Kasım 2017 tarihinde avukatlar Ankara'da tek adliye isteklerini kamuoyuna ve yetkililere duyurmak için sembolik bir temel atma töreni düzenlediler.
Adliye önündeki bu eyleme, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sayın Av. Ünsal TOKER, Türkiye Barolar Birliği Saymanı Sayın Av. Sabri Erdal GÜNGÖR, Ankara Barosu Başkanı Sayın Av. Hakan Canduran ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Ankara Barosuna kayıtlı avukatlar katıldı.
Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezini temsilen Başkan Yardımcımız Av. Buğcan ÇANKAYA ile Hukuk İşleri Sorumlumuz Av. Çiğdem ERMAN, etkinliğe katılarak tek adliye talebinin avukatların temel haklarından biri olduğunu belirtmiş ve TBB Avukta Hakları Merkezi'nin Ankara Barosunun yanında olduğunu göstermiştir.
Merkez olarak dileğimiz en kısa süre içerisinde Ankara Adliyelerinin tek bir çatı altında toplanarak, yargının bölünmüşlüğüne son verilmesi, meslektaşlarımızın yaşadığı bu sorunun çözülmesidir.

 

 

 

 

© 2015 Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi | ahm.barobirlik.org.tr | Tasarım : TBB Bilgi İşlem